fbpx
06 - 83 97 43 28 info@jufenjij.nl

Workshop geven

Ideeen blog

Workshop geven – wat praktische tips op een rij.

Handige tips

Workshop geven 

Wellicht een open deur maar ik wil het toch even gezegd hebben. Geef een workshop in iets dat je onwijs leuk vind om te doen. Dan straal je dit ook uit. En dit is natuurlijk voor iedereen erg fijn. 

Kennis

Gebruik je kennis en kunde om andere mensen wat te leren. Geef ze achtergrond informatie over het product. Misschien weet je ook iets te vertellen over de geschiedenis van jouw toffe product. Ken alle ins & outs van jou product. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Alle puntjes van aandacht op een rij: 

1. Locatie 

Waar ga je de workshop geven? Is er voldoende ruimte voor elke deelnemer? Waar zet je je materialen neer?  Allemaal dingen om rekening mee te houden

2. Uitleg

Geef een duidelijke uitleg. Wat gaan jullie maken? Wat is het eindresultaat? Wat kun je met je product?

3. Tijdens de workshop 

Kijk of iedereen het snapt. Vraag of er nog onduidelijkheden zijn. En help waar dat nodig is. Houdt er wel rekening mee dat het een workshop is. Helpen mag maar ga niet het hele product voor je klant in elkaar zetten.

4. Na afloop 

Zijn er onderhoudstips die je mee kunt geven? Bedank iedereen netjes voor de tijd en aandacht. Ruim je materialen op en help eventueel mee om de spullen weer op de plek te zetten waar ze stonden. 

5. Materiaal 

Zorg dat er voldoende materiaal is en een ruime keuze. Niets zo vervelend als een klant die achter het net vist omdat jij je inkopen niet goed gedaan hebt. 

6. Testen! 

Voordat je je klanten laat betalen voor een workshop. Zorg dat je weet dat je workshop voor het grootste gedeelte klopt. Test hem uit op vrienden of collega’s voor gratis of inkoopsprijs. Zo haal je al de fouten er uit. Je kunt de workshop aanpassen waar nodig. Dit doe ik trouwens bij al mijn workshops. Elke keer weer. Het is een proces dat nooit stopt. Bij mij niet in ieder geval ;).

Wist je dat het mogelijk is om juf te worden. Zo brengen wij al onze kennis aan jou over. Kom gerust eens langs bij onze informatie ochtend. 

Creatief ondernemen 

Als het kantoor, vergaderzaal en atelier hetzelfde zijn. 

Pin It on Pinterest