Ondernemen

Educatief blog

Ondernemen is een van de leukste dingen die ik afgelopen jaren gedaan heb. En ik ben niet van plan om hier binnenkort mee te stoppen.

Handige tips

Ondernemen is een van de leukste dingen die ik afgelopen jaren gedaan heb. En ik ben niet van plan om hier binnenkort mee te stoppen. Ik merk dat ik steeds meer behoefte heb om mijn kennis te delen. En ook andere mee te nemen in het avontuur dat ondernemen heet. En net zoals ik kun je prima en onderneming hebben naast je baan. Dat heb ik ook jaren gedaan voordat ik daadwerkelijk de stap durfde te nemen om helemaal voor mijn bedrijf te gaan. Start gewoon! Dat is echt mijn boodschap: gewoon, doen! Zoals Marie Forleo zegt: alles is uitvogelbaar. Je komt er wel uit. En gaan er dingen fout? Jazeker, maar daar leer je van. Wees niet te streng voor jezelf. Trek er je les uit en ga gewoon weer door. In dit blog wil ik graag met jullie delen van welke systemen en software ik gebruik maak met mijn bedrijf. Misschien heb je er wat aan.

Moneybird 

Hier doe ik mijn administratie in. En wat is dat makkelijk. Echt hoor, een kind kan de was doen. Logo uploaden en gaan met die banaan. Met Moneybird wordt je administratie bijna een feest. Let op: ik zeg bijna want een feest vind ik het nooit. Wel plan ik een vaste dag in de week om mijn administratie bij te werken. Ik kan uit ervaring vertellen dat als je het lang laat liggen het helemaal geen pretjes is en loop je eindeloos achter de feiten aan. Daarom houdt het bij dan heb je er uiteindelijk het minste werk aan. Wat de BTW aangifte betreft laat Moneybird precies zien welke velden je in moet vullen. Super makkelijk en iedereen kan het. Ze hebben trouwens ook veel Youtube filmpjes met uitleg. Onder het genot van een kop thee ken jij zo alle ins en outs van Moneybird.

Facturen versturen vanuit Moneybird kan ook. Zelf vanaf je telefoon. Echt een ideaal programma. Met deze link ontvang je 2 maanden gratis Moneybird:

Ondernemen, doen waar je goed in bent en daar je bedrijf van maken

Antagonist

Va de antagonist heb ik mijn webhosting geregeld. Klantenservice is fijn en snel (niet geheel onbelangrijk). De prijzen zijn goed en ik heb er inmiddels 9 websites lopen. Op elke website heb ik dan weer WordPress draaien. Hierop het ik het DIVI thema gezet. Deze heb ik afgesloten voor de rest van mijn leven. En dit is een uitermate goede investering geweest. Binnen het Divi thema kun je uit verschillende thema’s kiezen. Zo heeft elke website een eigen en unieke uitstraling.

Simyo

Voor € 13,- in de maand heb ik hier een mega bel bundel waar ik eigenlijk nooit doorheen kom. Omdat ze op een KPN netwerk zitten is het bereik over het algemeen helemaal prima. Ook Simyo is een echte aanrader. Per maand netjes een factuur die ik uiteraard in mijn Moneybird systeem zet.

Wil jij ook Simyo? Gebruik dan deze link en je ontvangt € 10,- korting.

Een doel zonder plan is slechts een wens

Tailwind

Social media is in een tijd zoals deze echt niet meer weg te denken. Maar JEEE wat moet je aan veel dingen denken. En elk social media kanaal dient weer anders benaderd te worden. Even tussen jou in mij, ik vind het machtig interessant maar soms ook echt wel een beetje gekmakend. Want wat vandaag te plaatsen en op welk medium. Liefst wil je aanwezig zijn op alle kanalen maar ja, je wil soms ook nog wat vrije tijd :P. Tailwind kun je gebruiken om je Pinterest Pins in te plannen. Want wil je Pinterest goed doen dan dien je elke dag minimaal 10 unieke pins (liefst 15) te pinnen. Daarnaast kun je nog weer repinnen. Na 5 dagen kun je je geplaatste pin op een ander bord plaatsen. Zo wordt deze ook weer gezien als een unieke pin, snap je hem nog J. Tailwind helpt je hierbij. Tailwind heeft een gratis versie maar naar een X aantal stop hij ermee en moet je overstappen naar de betaalde versie.

Met deze link ontvang je $15,- korting. 

Later

Deze app is geschikt voor Instagram. Je kunt weken vooruit plannen. Hij telt je # want 30 stuks plaatsen is het beste. De Later app plaats je post op het aangegeven tijdstip. Je kunt later ook gebruiken voor Pinterest. Maar als ik je een advies mag geven zou ik voor Pinterest echt wel Tailwind gebruiken.

Canva 

OEI! Hier zweer ik bij. Zowel zakelijk als privé. Want WOW wat kun je hiermee en wat is het mega simpel. Een kind kan de was doen, echt waar. Voor je social media kun je hiermee aan de slag. Hij zorgt ervoor dat je voor elk social media kanaal het juist formaat hebt. Ook hier heb je een gratis versie en een betaalde versie. Maar met de gratis versie kun je prima uit de voeten. Maar ik heb nu twee maanden de betaalde versie en dat is ook erg fijn. In Canva staan miljoenen gratis afbeeldingen die je mag gebruiken. En mijn website staat er vol mee. Een mooie foto is zoveel waard. Je kunt trouwens ook hele leuke filmpjes maken met de betaalde versie. Maar ik kan me zo voorstellen dat dit niet voor iedereen belangrijk is.

Naast de social media post kun je er ook uitnodigingen, cv’s, presentaties op maken. Echt, geloof mij. Zet Canva op je pc of telefoon. Het is zo handig!

KNAB

Tot slot. Mijn zakelijke bankrekening heb ik bij Knab. Ze hebben een vlotte klantenservice. En niet geheel onbelangrijk ze zijn de goedkoopste van Nederland.

Tot slot 

Als jij gebruik maakt van de juiste systemen kan dat je werk echt een stuk makkelijker maken. Ik hoop dat dit artikel je inspireert.

Zit je er trouwens over na te denken om voor jezelf te starten? Ik kan je hierbij helpen. Schrijf je in voor de informatie ochtend en ik vertel je er alles over.

Open chat
Heb je een vraag?
Hallo!
Wat leuk dat je de website van JUF EN JIJ bezoekt. Laat het ons weten als je een vraag hebt.