fbpx
06 - 83 97 43 28 info@jufenjij.nl

Kinderfeestje

Inspiratie blog

Laat je inspireren en organiseer een onvergetelijk kinderfeestje.

Op de website ga je geen kinderfeestjes vinden. Maar via dit blog geef ik je graag tips om zelf een mooi kinderfeestje te organiseren. 

Handige tips

Aantal gasten 

Een regel die je hiervoor kunt hanteren is: leeftijd van het kind + 1

Leeftijd 

Probeer het leeftijdsverschil zo klein mogelijk te houden, en je zou mogelijk klasgenootjes uit kunnen nodigen. Zo is de kans het grootst dat ze dezelfde interesses hebben.

Regel iets voor de broer(s) en zus(sen)

Nodig een vriendje uit voor de broer of zus. Of regel dat ze naar het vriendje kunnen. Zo voorkom je dat ze buitengesloten worden.

Telefoonnummers 

Zorg dat je het nummer van een van de ouders/verzorgers hebt. Regel dit van tevoren, want op de dag zelf is het al druk genoeg. Mocht het nodig zijn dan kun je ze altijd bereiken.

Eten en drinken 

Check bij de ouders of het kind alles mag eten en drinken i.v.m. allergie en ook of ze alles lusten. Heb jij een pannenkoekenfeest in gedachten en een van de kinderen lust dat niet dan is het wel zo aardig als je wat anders aan kunt bieden. Door dit van te voren te vragen heb je voldoende tijd om een alternatief te bedenken.

Cadeau tafel 

Zorg dat de kindjes bij binnenkomst de cadeaus op een tafel leggen. Dit voorkomt chaos.

Vakantie 

Veel kindjes zijn dan vaak op vakantie. Als je het feest buiten de vakanties om plant is de kans het grootst dat ieder kind kan.

Plan voldoende activiteiten 

Mocht het (gaan) regenen zorg er dan ook voor dat je een binnenactiviteit klaar hebt liggen.

Foto’s 

Zorg dat je je telefoon met camera bij de hand hebt. Zo kun je alle leuke momenten vastleggen. Leuk voor later, om nog even te kunnen nagenieten. Vergeet niet om een groepsfoto te maken. Je kunt er voor kiezen om deze uit te printen en later langs te brengen bij de kinderen.

Cool down 

Plan een cool down moment in. Plan zo ‘n rustmoment vlak voor de kinderen naar huis gaan. De kinderen zijn de hele middag al actief geweest en dit zal een aangename afwisseling zijn voor zowel het kind als de ouders. Sluit het feest bijvoorbeeld af met een mooi verhaal of een leuke tekenfilm.

Vandaag is het jouw feestje

Cadeau spelletjes 

Maak van het uitpakken echt een moment voor de jarige. Gebruik daarvoor één van deze leuke spelletjes.

Verstoppen

De jarige moet even naar een andere kamer of op de gang. De kinderen kunnen nu hun cadeau verstoppen. Bij mooi weer kan dit buiten en anders kan dit in de woonkamer. Als alle cadeaus verstopt zijn mag de jarige weer binnen komen. En zoeken maar. Hints geven mag uiteraard.

Raden 

Iedereen zit in een kring. De jarige kiest een cadeau uit en mag gaan raden wat er in zit. Het cadeau gaat de hele kring rond en ieder kind mag nu raden, alleen degene waarvan het cadeau afkomstig is mag deze ronde niet meedoen. Degene die het goed geraden heeft krijgt 1 punt. De uiteindelijke winnaar krijgt iets lekkers of een klein prijsje.

Trektouwtjes 

Maak aan elk cadeau een touw en doe alle cadeaus in een grote doos. Dek deze af met een kleed en zorg dat de touwtjes buiten de doos hangen. De jarige trekt voorzichtig aan aan een touw en het cadeau wat daar aan zit mag uitgepakt worden.

Cadeau dans 

De kinderen zitten in een kring en er draait muziek. De cadeautjes worden doorgegeven. Zodra die stopt, mag de jarige het cadeautje dat het vast heeft uitpakken.

Naam ballonnen 

Doe in elke ballon een naam van een kind. Een optie is om er ook wat confetti in te doen en blaas de ballon op. De kinderen mogen 1 voor 1 een ballon stukprikken. De naam die daaruit tevoorschijn komt mag haar of zijn cadeautje geven.

Tijd voor een spelletje

Spelletjes

Het is altijd fijn om een aantal spellen achter de hand te hebben. De één zal beter in de smaak vallen dan de andere en er is natuurlijk verschil in tijdsduur. Daarom hierbij een aantal mogelijkheden:

Stoelendans

Wie kent dit spel niet, maar het blijft voor alle leeftijden leuk om te doen. Helemaal met de favoriete muziek van de jarige. Denk aan een K3 of Kinderen voor Kinderen of de snollebollekes. Dan is de pret helemaal compleet.

Balon lopen 

Ieder kind krijgt een ballon tussen de benen. Wie het eerst aan de overkant is, heeft gewonnen.

Speurtocht 

In het bos of door de wijk. Je kunt de speurtocht uitzetten met stoepkrijt of je kunt foto’s maken in de volgorde van de route. Verstop op de plek waar ze naar toe moeten wat kleine cadeautjes. Zorg ervoor dat ieder kind een cadeautje heeft. Verstop ze bij een veldje of tussen de bomen.

Spek happen of koek happen 

Hang een aantal spekjes of ontbijtkoek aan een touw. Handen op de rug en happen maar. Als je het nog iets moeilijker wilt maken kun je de kinderen ook blinddoeken.

Snack inspiratie

Kleine zakjes chips 

Die doen het altijd goed. Heerlijk ff smikkelen.

Lekker dippen 

Snij wat groentes in reepjes en doe ze in leuke glaasjes. Groentes:

  • Wortel
  • Paprika
  • Tomaatje

Maak er een lekker dipsausje bij. Deze kun je van wat yoghurt maken en hier wat kruiden aan toe voegen zoals bieslook en peterselie. Je hebt ook heerlijke dipsaus van Calvé deze maak je met mayonaise.

Gezond ijsbakje 

Je gebruikt hiervoor een ijshoorn van koek. De koekbakjes kun je bij Jamin kopen. Deze vul je met fruit: aardbeien, druiven, mango en meloen. Je kunt hier ook weer wat versiersel op strooien.

Fruit sate 

Prik verschillende soorten fruit aan een lange satéprikker. Je kunt ook bakjes met gesneden fruit neer zetten en de kinderen de saté zelf laten maken. Fruit dat hiervoor goed kunt gebruiken: kiwi, aardbei, ananas en banaan.

Diner inspiratie 

Poffertjes 

Altijd een goed idee. Je kunt ze kant en klaar kopen in de supermarkt. Wel zo makkelijk toch? Zet wat jam, poedersuiker en hagelslag op tafel. Zo kan elk kind zijn eigen eten versieren.

Broodje knakworst

Koop witte bolletjes en wat blikjes knakworst. Zet wat sausjes op tafel. Zo kan elk kind zijn eigen broodje maken.

Patat op tafel

Koop een tafelkleed en laat de kinderen hier bord en bestek op tekenen. Doe de patat zo op tafel en doe er hier en daar een klodder saus bij. Jep zo op tafel. Dat is toch heerlijk smullen en lekker makkelijk opruimen. Serveer hier mini knaks bij en klaar ben je.

Pannenkoeken taart 

Bak een heleboel pannenkoeken en stapel deze op elkaar. Bovenop de taart kun je slagroom en aardbeien doen. In plaats dat iedereen een pannenkoek krijgt geef je ieder kind een punt van deze heerlijke taart.

Veel plezier

Heel veel plezier met het plannen en organiseren van het kinderfeestje. Ik hoop dat je inspiratie en ideeën van deze pagina hebt kunnen halen.

 

Pin It on Pinterest

Open chat
Heb je een vraag?
Hallo!
Wat leuk dat je de website van JUF EN JIJ bezoekt. Laat het ons weten als je een vraag hebt.